Informatie

YOWSAH brengt een show die helemaal bestaat uit de muziek van Nile Rodgers & CHIC. De man is verantwoordelijk voor een enorm arsenaal aan absolute wereldhits. Denk aan Le Freak, Good Times, Like a Virgin en Get Lucky, om maar een paar te noemen. YOWSAH is daarom niet alleen een tribute to CHIC, maar des te meer een tribute to Nile Rodgers!

Nile Rodgers

Nile Rodgers begon als helft van het duo met Bernard Edwards waarmee hij de band CHIC oprichtte. In de jaren 70 scoorden zij hit na hit. En niet alleen met CHIC want al gauw produceerden zij ook absolute wereldhits met Diana Ross en Sister Sledge. Later kwamen daar illustere namen bij zoals David Bowie, INXS, Madonna en Duran Duran. Allemaal scoorden zij hits met Nile of Bernie achter de schermen. Na het plotselinge overlijden van Bernard Edwards in 1996 heeft Nile Rodgers die traditie voortgezet, met onder andere zijn bijdrage aan de nummer-1-hit Get Lucky van Daft Punk.

YOWSAH

Tussen 1997 en 2009 hebben wij als dance classics band onder de namen Fun Party’s Dance Band en Yowzah! op vele dance classics parties, bedrijfsfeesten en stads- en dorpsfeesten gespeeld. We stonden bekend als ‘de enige band met dansgarantie’. En die reputatie leeft voort!

Van 2009 tot 2018 hebben wij als band een “korte” sabbatical  gehouden en werden nieuwe ervaringen opgedaan in andere bands, theaterproducties of als sessiemuzikant. Sinds oktober 2018 zijn we weer samen. Nu onder de naam YOWSAH, bestaande uit 7 enthousiaste muzikanten en met maar één missie: de muziek van Nile Rodgers & CHIC in een spetterende en afwisselende show met de sound van Nile. Het resultaat? Eén groot dansfeest van herkenning!