Informatie

Yowsah bestaande uit 7 muzikanten laat je een show ervaren die helemaal bestaat uit de muziek van Chic en Nile Rodgers. De man is verantwoordelijk voor een enorm arsenaal aan absolute wereldhits. Denk hierbij aan Le Freak, Good Times, Like a Virgin en Get Lucky om maar een paar te noemen. Er zullen absoluut hits voorbij komen waarbij je denkt: ‘Is dat van hem?’ en dan is het antwoord: ‘Ja’.

Yowsah

Tussen 1997 en 2009 hebben wij als danceclassics-band onder de namen Fun Party’s Dance Band en Yowzah! op vele danceclassics-parties, bedrijfsfeesten en stads- en dorpsfeesten gespeeld. We stonden bekend als ‘De enige band met dansgarantie’. En die reputatie leeft voort!

Van 2009 tot 2018 hebben we een sabbatical gehouden en heeft iedereen nóg meer ervaring opgedaan in andere bands, theaterproducties of als sessiemuzikant.

Maar blijkbaar kunnen wij niet zonder elkaar want sinds oktober 2018 zijn we weer samen! Nu met maar één doel: de muziek van Nile Rodgers en Chic. We komen zo dicht mogelijk bij Nile Rodgers beleving, geluid en presentatie.

Het resultaat? Een dansfeest van herkenbaarheid!

Nile Rodgers

Nile Rodgers begon als helft van het duo met Bernard Edwards waarmee hij Chic oprichtte. In de jaren 70 scoorden zij hit na hit. En niet alleen met Chic want al gauw produceerden zij ook absolute wereldhits met Diana Ross en Sister Sledge. Later kwamen daar illustere namen bij zoals David Bowie, INXS, Madonna en Duran Duran. Allemaal scoorden zij hits met Nile en Bernie achter de schermen. Na het plotselinge overlijden van Bernard Edwards in 1996 heeft Nile Rogders die traditie voortgezet met onder andere de nummer 1 hit Get Lucky van Daft Punk.